Stahování hudby z Youtube

Stahování hudby z Youtube


Dnes už i malé děti, ač to zní děsivě, ví, jak používat Youtube. Primárně slouží k přehrávání videí. Jednoduše se do vyhledávače zadá adresa www.youtube.com a odkryje se Vám velké množství videí na různá témata. V neposlední řadě i hudební videoklipy. Sama si pamatuju, jak jsem kdysi ke stahování hudby používala nejrůznější stránky, kde jsem hledala své oblíbené interprety a umělce. Jenže jsem časem narazila na to, že ne všechna hudba se dá na těchto stránkách stáhnout. To se mi takhle jednou zalíbil nějaký soundtrack z filmu a chtěla jsem ho mít v mobilu nebo na flashdiscu, a kdykoli si ho poslechnout. Problém však byl, že ani jedna mě známá stránka s hudbou ho v nabídce neměla. A co teď?

youtube

Jak stáhnout hudbu z Youtubu na flash? Na stahování právě z Youtubu mě přivedl můj přítel. Kromě načtené samotné stránky je k tomu potřeba tak zvaný konvertor. Dá se buď rovnou stáhnout do počítače jako aplikace, nebo použít jen webovou adresu. Já používám tuto. V hlavičce stránky je široká lišta, kam se zadává odkaz k videu. Něco podobného lze také najít na našem webu. Takže další krok je jasný. Jak už jsem výše zmínila, na Youtubu lze najít spoustu videí, ať už videa mluvená, videoklipy, nebo tak zvaná lyrics videa. To jsou videa s textem písně. Ty jsou pro stahování hudby nejlepší, protože v nich nejsou obsaženy vteřiny bez zvuku, které jsou součástí videoklipu. Stačí si takové video najít, zkopírovat odkaz a ten následně vložit do lišty v konvertoru. Kliknete na tlačítko konvertovat do mp3, objeví se linka s přibývajícími procenty a nakonec kliknete na stáhnout. Tak jako na každé webové stránce, i tady se objevují reklamy. Nutno ale říct, že alespoň nejsou tak nevhodné jako na konvertoru, který jsem používala dříve. Není nic jednoduššího, než je prostě ignorovat.

internet

Ještě poslední věc, která by Vás při konvertování z Youtubu mohla překvapit. Video delší než 1 hodina se konvertovat nedá. Možná se divíte, proč by někdo stahoval tak dlouhé video? Teď to bude trochu nefér ke všem umělcům, kteří prodávají svoje CD, ale pokud ho nasdílí k poslechu ve formě lyrics videa, jsou tací, kteří takto ušetří svou peněženku, a CD si pořídí tímto způsobem. Ale abych tu někoho nenaváděla ke špatnostem – chtěla jsem tím hlavně poukázat na to, že například 3,5 hodiny dlouhý soundtrack z Pána prstenů prostě nestáhnete. A konečně přichází to nejlepší – uložení hudby na flashdisc nebo rovnou do mobilu. To byl měl zvládnout i ten, kdo ještě dodnes nevěděl o konvertoru. Pak už se jen můžete těšit, až si svou oblíbenou hudbu, filmovou hudbu atd. přehrajete při cestě do práce v autě nebo při sportu.